портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Слов’янська спеціальна школа № 23 отримала унікальне навчальне і корекційно-розвиткове обладнання

Опубліковано 06 січня 2021 року, 15:58 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Унікальне навчальне і корекційно-розвиткове обладнання на суму  5,9 млн. грн. отримала у 2020-2021 навчальному році  Слов’янська спеціальна школа № 23, де навчаються діти, які мають порушення зору, сліпі, з інтелектуальними порушеннями.

Закупка обладнання відбулася відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 № 1106-р «Деякі питання використання у 2019 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».  

У закладі здобувають освіту 140 дітей з різних міст і сіл Донецької області, а саме з мм. Краматорська, Констянтинівка, Авдіївкі, Маріуполя, Білозірська, Добропілля, Дружківки, Селідове, Миколаївки, Святогірська, Слов’янська, та Бахмутського, Ясинуватського, Олександрівського, Великоновосілківського, Слов’янського районів.

Для школярів із візуальними порушеннями закуплено апаратно-програмні комп’ютерні тифлокомплекси із синтезом мови, електронні записники Брайля (органайзер Брайля), тифлопристрої з озвученою навігацією, інтерактивну підлогу, принтер брайлівський для друку тексту, портативний брайлівський дисплей , пристрій для створення тактильної графіки, комплект мультимедійного обладнання, дидактичні матеріали та багато іншого обладання.

Аналогів подібного надсучасного тифлокорекційного устаткування не має жоден освітній заклад Донецької області.

Завдяки закупленому обладнанню незрячі здобувачі освіти можуть виконувати будь-які роботи з текстовими масивами, вводячи, обробляючи і редагуючи, виводячи тексти на друк. Обладнання значно розширить діапазон можливостей осіб із порушеннями зору в інформаційно-комунікативній сфері, розвиватиме увагу, моторику, зорове і дотикове сприймання учнів, підготує незрячих здобувачів освіти до інтелектуальних видів діяльності на сучасному ринку праці.