портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості Донеччини активно працює з мешканцями віддалених районів

Опубліковано 27 вересня 2021 року, 13:55 , Донецький обласний центр зайнятості

Фахівці Донецької служби зайнятості регулярно відвідують віддалені райони області та проводять виїзні заходи для мешканців об’єднаних територіальних громад. Для цього фахівці центрів використовують мобільні центри професійної орієнтації, які дозволяють їм надавати послуги у будь-якому населеному пункті Донеччини та охоплювати максимальну кількість зацікавлених у цьому громадян.

Дорослим надаються індивідуальні консультації, детально знайомлять з послугами служби зайнятості, які можуть отримати зареєстровані безробітні. Окрім цього, фахівці центрів відвідують роботодавців. Підприємців інформують щодо можливостей розвитку бізнесу та створення нових робочих місць, які надає служба зайнятості та інші організації.

Школярів інформують щодо професій, які користуються попитом на регіональному ринку праці. З підлітками проводяться різноманітні інтерактивні ігри та вправи, завдяки яким вони розвивають свої навички. Також зі школярами проводять профорієнтаційне тестування, яке дозволяє виявити схильності дитини до тієї чи іншої професії.

«Через віддаленість населеного пункту, на жаль, не всі мають змогу відвідати центр зайнятості особисто. Завдяки мобільності центру зайнятості багато мешканців можуть отримати послуги, дізнатись багато нового і корисного. Тепер все стало не тільки цікаво, а й зручно та доступно», - зазначила одна з учасниць виїзних заходів Ірина Гайдоба.

Наразі фахівцями Донецької обласної служби зайнятості ведеться розробка нового онлайнового додатка, який направлений на допомогу безпосередньо мешканцям новостворених громад Донеччини.