портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості Донеччини долучилась до тижня профтехосвіти

Опубліковано 30 листопада 2021 року, 16:00 , Донецький обласний центр зайнятості

Фахівці Донецької обласної служби зайнятості активно долучились до Всеукраїнського тижня професійної освіти. Спеціалісти міських та районних центрів зайнятості Донеччини провели низку профорієнтаційних заходів для школярів. 

Під час вебінарів та семінарів молоді люди дізнались про послуги служби зайнятості, ознайомилась з актуальними на ринку праці робітничими професіями, навчилися створювати відеорезюме, портфоліо тощо. 

Особливу увагу хлопців та дівчат було зосереджено на електронних сервісах служби зайнятості, які допомагають зорієнтуватися при виборі майбутнього фаху. Учасники заходів дізналися про методи, направлені на виявлення професійної спрямованості особистості та ознайомилися з особливостями різних професій.

«Вибір професії значною мірою впливає на все наступне життя людини. Тут не можна покладатися на випадковість та не треба квапитись. Необхідно підготуватися, все обдумати та свідомо обрати майбутню професію», - зазначили фахівці служби зайнятості Донеччини. 

Більшість заходів пройшли в інтерактивному форматі. Старшокласники виконували різноманітні вправи та брали участь в іграх, направлених на визначення пріоритетів в житті кожного. Окрім цього, під час семінарів були проведені майстер-класи, на яких підлітки змогли ближче ознайомитись з  особливостями різних робітничих професій.

Також в рамках заходів учасникам були презентовані професійно-технічні заклади освіти Донеччини.