портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості Донеччини організувала декаду зайнятості для осіб з інвалідністю

Опубліковано 25 листопада 2021 року, 16:33 , Донецький обласний центр зайнятості

Загальнообласна декада зайнятості для осіб з інвалідністю  організована у Донецькій області до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня. 

 Фахівці служби зайнятості Донеччини провели понад 100 заходів. Серед них ярмарки вакансій, групові консультації, тренінги, вебінари та багато інших заходів, направлених на всебічну допомогу у пошуку роботи та підвищення їх конкурентоспроможності на сучасному ринку праці.

«Служба зайнятості постійно працює над урізноманітненням форм та покращенням якості надання соціальних послуг для осіб із інвалідністю. Це дозволяє їм підвищити свій рівень конкурентоспроможності на ринку праці та сприяє прискоренню працевлаштування», – зазначила  директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.

Активну участь у підвищенні компетенцій і навичок цієї категорії людей приймає Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас». Наразі у закладі навчається 15 осіб за курсом «Оператор обробки інформації та програмного забезпечення». Для них фахівці Краматорського міського центру зайнятості проводять інформаційні та консультаційні заходи, які дають змогу опанувати навички самопрезентації. Активно проводять консультації з питань відкриття власної справи. 

«Я вдячна кожному учаснику цього освітнього процесу за можливість отримати нові знання та вміння. Тим більше, що мати цифрову грамотність в наш час дуже актуально», - говорить слухачка центру реабілітації «Донбас» Алла Палагута.

Окрім цього, в рамках декади для людей з інвалідністю фахівці Краматорського центру зайнятості спільно з Донецьким обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями провели онлайн коучінг «Розвиток адаптивних ресурсів особистості». Під час заходу вони поінформували учасників про особистісні ресурси, кризові ситуації в житті людини. Присутні отримали практичні поради для підвищення самоефективності на кожен день.

Також 24 листопада в рамках декади фахівцями Донецького обласного центру зайнятості був проведений онлайн захід «Повір у себе: твої можливості та компетенції» для зареєстрованих у центрах зайнятості людей з інвалідністю. Під час вебінару учасники дізналися про можливості вступу на державну службу, особливості навчання у закладах освіти, соціальні гарантії, переваги легального працевлаштування та реабілітації. 

Станом на 1 листопада 2021 року на обліку в центрах зайнятості Донеччини перебувають 867 осіб з інвалідністю. Протягом січня-жовтня працевлаштовано 692 особи з цієї категорії.