портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості Донеччини працевлаштувала майже 9 тисяч громадян

Опубліковано 07 грудня 2022 року, 14:14 , Донецький обласний центр зайнятості

У новій реальності, під час війни, соціальна підтримка, як і тримання економічного фронту, який щоденно проходить тяжкі випробування, є вкрай важливою для громадян, що залишилися без роботи.

Результати роботи Донецької обласної служби зайнятості  у листопаді - це демонстрація щоденних зусиль фахівців на своєму фронті та внеску в загальну перемогу! Всупереч викликам та перешкодам, вдалося забезпечити роботою 1,4 тисяч осіб, що перевищило жовтневу статистику майже вдвічі.

Впродовж останнього півріччя зберігається позитивна динаміка щодо поступового збільшення чисельності працевлаштованих громадян.

З початку року за сприяння служби зайнятості повернулись до активної праці 9 тисяч мешканців регіону. Ще 440 громадян були залучені до оплачуваних суспільно корисних робіт.

Щодня від роботодавців надходить до 50 пропозицій роботи. Лише минулого місяця до служби зайнятості надійшло майже 1 тисяча вакансій, а з початку року – 9,8 тисяч.

Як і раніше, у топі вакансій професії гірничої промисловості. В залежності від посади та кваліфікації заробітна плата за деякими з них сягає 45-60 тис. грн: гірники очисного забою, електрослюсарі підземні, прохідники, машиністи гірничих виїмкових машин. Представники бізнесу шукають продавців, касирів, пекарів, охоронців. Підвищений попит, особливо на деокупованих територіях, на комунальних працівників, водіїв, енергетиків.

Затребувана й більш проста, фізична робота, яка не вимагає високої кваліфікації – для вантажників та підсобних робітників із заробітком понад 12,5 тис. грн.

Більшість затребуваних вакансій на ринку праці мають позитивні зміни в оплаті праці. Наразі медичним сестрам пропонують зарплату від 13 тис. грн, бухгалтерам та інженерам – 14 тис. грн, лицювальникам-плиточникам – 16 тис. грн.

Продовжують активно працювати телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT та Call-центр Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 67, за якими фахівці надають широкий спектр консультацій з питань зайнятості.

Єдиний порталі вакансій з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram https://bit.ly/2UnnJwh.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості