портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості допомагає ветеранам отримати нові професійні компетенції

Опубліковано 07 лютого 2024 року, 16:24 , Донецький обласний центр зайнятості

Нещодавно в Україні стартував експериментальний урядовий проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно отримати професійну освіту. Ветерани мають можливість пройти підготовку, перепідготовку або підвищити кваліфікацію у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Цей проєкт активно реалізується у Донецькій області. З початку року 24 ветерани війни вже навчаються за направленням служби зайнятості. Так, мешканець смт Олександрівка Микола, який є учасником бойових дій, вже скористався такою нагодою. Дізнавшись про можливість навчання, одразу звернувся до центру зайнятості.

Серед запропонованих професій, за якими можна пройти навчання, чоловік обрав спеціалізацію «Рехтувальник кузовів». Фахівці центру зайнятості допомогли ветерану подати заяву на участь у проєкті. Наразі він вже розпочав навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти. Освітній курс, який триватиме близько півроку, включає в себе теоретичне навчання та проходження практики безпосередньо на виробництві.

Також з питань проходження профнавчання до Краматорського міського центру зайнятості звернувся військовослужбовець Владислав. Він виявив бажання підвищити свою кваліфікацію. Увагу Владислава привернув напрямок «Особливості використання безпілотного літального апарата в умовах воєнного стану». Чоловік подав заяву на навчання, отримав направлення і вже приступив до занять.

Здобуті за сприянням служби зайнятості знання допоможуть військовослужбовцям підвищити власну конкурентоспроможність та вдало застосувати їх на практиці. Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

Більш детально про цей урядовий проект можна дізнатися за посиланням https://bit.ly/3PSyeWc

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до консультантів call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.