портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Соціальна сфера поновлює роботу на деокупованих територіях

Опубліковано 20 жовтня 2022 року, 15:40 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У жовтні 2022 року, після деокупації, поновило роботу управління соціального захисту населення Лиманської територіальної громади в частині прийому громадян.

З метою надання всебічної допомоги мешканцям Лиманської територіальної громади спеціалістами управління розпочато прийом громадян в м. Лиман та селищі Ямпіль.

Під час прийому громадян спеціалістами управління проводиться оцінка потреб мешканців громади, здійснюється прийом заяв на соціальну підтримку, надаються консультації з питань отримання соціальних виплат тощо.

Так, з 17 жовтня поточного року спеціалістами управління було прийнято 51 заяву на отримання будматеріалів та дров для опалення житлових приміщень та надано 93 консультації з низки соціальних питань.

Також, забезпечено гуманітарною допомогою від Лиманської військової адміністрації та волонтерів 331 мешканця громади та 100 сімей з дітьми.

Одночасно зазначаємо, що в громаді продовжуються стабілізаційні заходи, у зв’язку з чим відсутня технічна можливість здійснювати нарахування і виплату державних допомог, житлових субсидій та пільг. Мешканці Лиманської територіальної громади продовжують отримувати вказані виплати централізовано за спеціальним механізмом відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 215.

Мешканці Лиманської територіальної громади можуть звернутися на прийом до управління соціального захисту населення за адресою: м. Лиман, вул. Поштова, 58.

Крім цього, облдержадміністрацією організовуються і проводяться спільні прийоми громадян представниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Наступний сумісний прийом громадян в населених пунктах Лиманської територіальної громади заплановано на 26-27 жовтня поточного року.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації