портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Соціальне партнерство на ринку праці –складова конструктивного діалогу служби зайнятості та роботодавців

Опубліковано 21 січня 2021 року, 15:04 , Донецький обласний центр зайнятості

Напрямки роботи на 2021 рік окреслили  на  робочій зустрічі 20  січня  директорка Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко  та голова Ради Об’єднання організацій роботодавців Донецької області Михайло Цуркан, як основний замовник від бізнесу.

Протягом 2020 року до базових центрів зайнятості Донецької області надійшло 27,8 тис. вакансій, з них майже 4 тис. пропозицій  щодо попиту на робочу силу -  від представників Об’єднання організацій роботодавців Донецької області.

Загальна кількість працевлаштованих за сприяння служби зайнятості протягом минулого року склала 23,8 тис. осіб, в тому числі  понад 2 тис. осіб – на вакантні робочі місця, заявлені роботодавцями, що входять до Об’єднання.

Валентина Рибалко зазначила, що  2020 рік для усіх учасників ринку праці був досить непростим. Карантинні обмеження змусили швидко змінити формат надання послуг, але це   не вплинуло на їх якість. Ринок праці кардинально змінюється, процеси комп'ютеризації технологічних процесів стрімко впроваджується в життя і відповідно змінюються вимоги роботодавців до потенційних кандидатів на робочі місця і відповідно вироблення нових інструментів в роботі у служби зайнятості.

«Звичайно, ми тверезо оцінюємо ситуацію і наші можливості у напрямку зниження рівня безробіття на регіональному ринку праці. І дуже добре розуміємо, що саме бізнес формує порядок денний в регіоні.  Тому сьогоднішній захід в черговий раз підкреслює соціальну відповідальність партнерів та підтверджує наміри бізнесу і влади здійснювати реальні дії у регулюванні соціально-трудових відносин, в першу чергу, на регіональному рівні, відповідати за їх наслідки для конкретних соціальних груп та розвитку економіки області», - сказала Валентина Рибалко.

З метою продовження відкритого діалогу з бізнесом в частині збереження трудового потенціалу регіону, промоції офіційної зайнятості та оперативного задоволення потреб «галузевих» роботодавців в кадрах  наприкінці зустрічі було підписано План спільних заходів на 2021 рік.

Довідково: у травні 2019 році укладено Меморандум про партнерство та співпрацю між Об’єднанням організацій роботодавців Донецької області та Донецьким обласним центром зайнятості. План спільних заходів щорічно складається та коригується відповідно до викликів і постійних змін пріоритетів на ринку праці та узгоджується головою Ради.


За матеріалами відділу інформаційної роботи Донецького обласного центру зайнятості