портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Соціальні заклади Донеччини відзначили Всесвітній день сиріт

Опубліковано 13 листопада 2018 року, 15:25

Щороку у другий понеділок листопада весь світ відзначає Всесвітній день сиріт. Цього року він припадає на 12 листопада.

Третій рік поспіль у комунальному закладі «Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» (департамент сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації) проходять заходи до цього особливого дня - не свята. У минулі роки запрошували до закладу на зустріч з сиротами партнерів, благодійників, посадовців, колишніх вихованців сиротинців та інших, хто був дотичним до долі сиріт. Організовували спільні чаювання та обговорення шляхів допомоги дітям у вирішенні їх проблем: пропонували роботу та працевлаштовували, допомагали не тільки матеріально, а й добрими порадами. На сторінках газет публікували статті, присвячені цій даті тощо.

Цього року, відійшовши від традиції запрошення певного кола гостей до соцгуртожитку, організовано низку зустрічей, які безпосередньо відповідають потребам сиріт: 12.11.2018 року завітала юрист благодійного фонду «Право на захист», яка проконсультувала молодь щодо порядку постановки на квартирний облік, порядку звертання на державну «гарячу лінію» у разі неможливості вирішення питань з органами влади, роз’яснила як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (а всі клієнти на момент 2014 року були неповнолітніми) тощо.

13.11.2018 року заплановано товариську зустріч з футбольною командою Дружківської ДЮСШ, яка відбудеться на футбольному полі зі штучним покриттям на території опорної ЗОШ № 17 м. Дружківка, що стане справжнім подарунком молоді закладу, яка захоплюється цією грою та віддає їй перевагу серед інших видів спорту.

У першій декаді листопада, за народним календарем, відзначались Дідові плачі, коли у тому числі надавали допомогу сиротам. Традиція допомоги сиротам була споконвічною у нашого народу і, сподіваємось, не зникне, поки у світі є ті, кому вона необхідна.

Аналогічні заходи пройшли і у соціальних гуртожитках у Маріуполі та Константинівці.