портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Соціально вразливі мешканці Донеччини отримали продуктові набори

Опубліковано 30 квітня 2020 року, 16:43 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

В Україні завершився наймасштабніший благодійний проєкт з підтримки соціально незахищених верств населення. 580 тисяч українців отримали безкоштовні харчові набори, товари першої необхідності на суму 100 млн гривень. Організаторами акції виступило Міністерство соціальної політики спільно з корпорацією «АТБ». 

«Мета цього проєкту – допомога людям похилого віку, особам з інвалідністю, які є одинокими чи проживають самі, які опинилися у скрутній життєвій ситуації, повинні знаходитися вдома через коронавірус. Донецька облдержадміністрація підтримала цей проєкт і створила всі умови для його успішної реалізації», - наголосила заступник директора департаменту соціального захисту населення Людмила Романенко. 

На Донеччині останню партію наборів отримали мешканці Бахмуту. До списку отримувачів увійшли люди віком понад 80 років, одинокі пенсіонери та люди з інвалідністю І та ІІ групи. Кожен набор містив крупи, макарони, сіль, цукор, чай, печиво та інше. Таку адресну допомогу роздавали громадянам, які перебувають на обліку в територіальних центрах України. Доставку продуктових наборів забезпечили соціальні працівники територіальних центрів та волонтери. Загалом у Донецькій області продуктові набори отримали 24895 людей.