портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Спільна справа: будуємо безбар'єрний простір разом

Опубліковано 28 червня 2024 року, 11:03 , Донецький обласний центр зайнятості

27 червня фахівці Донецького обласного центру зайнятості провели круглий стіл на тему: "Спільна справа: будуємо безбар'єрний простір разом!".

Під час зустрічі учасники обговорили питання працевлаштування та соціальної інтеграції людей з інвалідністю, учасників бойових дій та ветеранів війни, а також співпраці між соціальними партнерами та пошуку шляхів створення безбар'єрного середовища в країні.

В роботі круглого столу взяли участь представники органів влади, громадських організацій та роботодавці. Захід став важливою платформою для обміну досвідом та пошуку нових рішень щодо створення безбар'єрного простору в Україні. 

Присутні розглянули питання щодо створення рівних умов і можливостей для працевлаштування та ведення бізнесу людей з інвалідністю, учасників бойових дій та ветеранів війни, питання їх професійної й соціальної реабілітації та шляхи адаптації на новому робочому місці.

Крім цього учасники обговорили проєкти економічної безбар'єрності, ділилися практичним досвідом, визначали шляхи вирішення проблем.

За результатами круглого столу було прийнято резолюцію, яка містить ключові напрямки та рекомендації щодо розвитку ефективної комунікації між учасниками ринку праці, створення сприятливого середовища для ведення бізнесу людьми з інвалідністю, використання різноманітних інструментів щодо реалізації політики безбар'єрності тощо.

Крім того, під час заходу були презентовані напрацювання та кращі практики роботи служби зайнятості області з питань працевлаштування та соціальної інтеграції людей з інвалідністю, відзначено важливість співпраці між органами влади, громадськими організаціями та роботодавцями для вирішення проблем працевлаштування людей з інвалідністю.