портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Спільні зусилля та всебічна підтримка внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 05 серпня 2024 року, 15:01 , Донецький обласний центр зайнятості

Сьогодні, 5 серпня виконуюча обов’язки директора Донецького обласного центру зайнятості Наталя Адамова відвідала гуманітарний хаб "Наш Краматорськ" у м. Києві.

Вона ознайомилася з роботою хабу, видами допомоги, яку тут отримують переселенці, поспілкувалася з волонтерами та співробітниками гуманітарного центру. Особливу увагу було приділено питанням працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Під час візиту Наталя Адамова зустрілася з керівництвом хабу. Були обговорені нагальні потреби відвідувачів гуманітарного центру та можливі шляхи співпраці для надання їм більш ефективної допомоги. Зокрема, йшлося про надання психологічної допомоги, юридичних консультацій, сприяння у працевлаштуванні та інші види підтримки.

Керівниця обласного центру зайнятості також поспілкувалася з відвідувачами хабу. Вона надавала індивідуальні консультації щодо пошуку роботи, розповідала про можливості професійного навчання та перекваліфікації, а також про інші послуги, які надає служба зайнятості.

«Підтримка переселенців є одним з наших пріоритетів. Тому ми постійно шукаємо нові можливості для того, щоб допомогти людям, які вимушено покинули свої домівки. Фахівці Донецької обласної служби зайнятості активно долучилися до роботи у гуманітарних хабах та надають усю необхідну підтримку його відвідувачам», – зазначила Наталя Адамова.

За результатами візиту було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю, розширення спектра послуг, організацію спільних заходів з працевлаштування та професійної орієнтації тощо.