портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

СпівДія та гаряча лінія: як Донецький обласний дитячо-молодіжний центр допомагає жителям області

Опубліковано 20 липня 2022 року, 16:10

Про те, як Донецький обласний дитячо-молодіжний центр приймає участь в гуманітарній допомозі жителям Донеччини, розповіли  в Управлінні сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.  

Гаряча гуманітарна лінія

За часів першого карантину на базі КПНЗ ДОДМЦ була відкрита перша в області волонтерська координаційна лінія з питань допомоги населенню. Сотні волонтерів були долучені до допомоги маломобільним людям, пенсіонерам та хворим, які не мали змоги купити ліки, або харчові продукти. І саме зателефонувавши на номер телефону організації працівники центру координували тих, хто хоче допомагати, та тих, хто цього потребує. Через два роки цей телефон знов розривається від дзвінків. Де отримати гуманітарну допомогу? Як знайти зниклого безвісти? Як евакуюватися? Як отримати адресну допомогу? Ці та сотні інших питань щодня опрацьовують фахівці центру та допомагають людям. І за 5 місяців вже опрацьовано близько 2500 дзвінків. 

Одним із потужних напрямів є СпівДія

СпівДія — це офіційна платформа для об’єднання волонтерських та державних ініціатив із гуманітарної допомоги в час війни.  Спільно з Управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації працівниця центру, координаторка багатьох волонтерських програм, займається сортуванням, перерозподілом, відвантаженням та роздачею гуманітарної допомоги, яка надходить у Донецьку область. За весь час розвантажено, обліковано та видано населенню 1230 гуманітарних боксів та продовольчих наборів, видано близько 15000 одиниць хліба, а також надається постійна допомога військовим та учасникам ТО: харчові продукти, питна вода, медикаменти тощо. 

Також, щоб ця допомога надійшла і її мали змогу отримати люди працюють три спеціалісти на гарячій лінії СпівДії. Кожного дня  вони обдзвонюють мешканців Донецької області, хто залишив свою заявку на сайті, верифікують та вносять їх у базу. Щодня обробляється  близько сотні заявок і люди отримують допомогу 

За матеріалами Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації