портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Спортсмени Донеччини піднялиcь на Говерлу з нагоди Дня захисників і захисниць

Опубліковано 03 жовтня 2024 року, 17:02 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Представники спортивної спільноти Донецької області присвятили сходження на Говерлу своїм рідним і близьким, які долучилися до Сил Оборони України, та всім українським захисникам і захисницям, які дають відсіч окупантам.

1 жовтня з нагоди Дня захисників і захисниць України, а також до Всесвітнього дня пішої ходьби відбулося вже традиційне сходження на найвищу точку нашої держави – гору Говерла висотою 2061 метр. Захід провели третій рік поспіль за ініціативи Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і сприяння управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

До групової експедиції увійшли 44 мешканці Донеччини – 37 дорослих і 7 дітей. Переважно це працівники спортивної сфери регіону та члени їхніх родин, які через війну стали вимушеними переселенцями.

Для сходження на Говерлу обрали стрімку стежку, яка веде прямо на вершину. Довжина маршруту склала 9 км, і більша його частина цьогоріч була вкрита снігом. Подолання перешкод, пов’язаних із погодними умовами, дозволило учасникам походу відчути повний спектр емоцій: біль, втому і водночас чудову взаємопідтримку та щиру радість від виконання спільної мети.

На самій вершині символічні подарунки отримали діти, які разом із батьками подолали весь маршрут.

До складу експедиції увійшли працівники Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та 6 міських центрів «Спорт для всіх»: Білозерського, Костянтинівського, Курахівського, Новогродівського, Покровського та Слов’янського; обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи, Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, Донецької обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з боксу, Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, Обласної СДЮСШОР з видів боротьби, Донецького регіонального центру спортивної медицини, ОКДЮСШ Донецької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», Центру підтримки ВПО Краматорського району «Ми Разом» і активу з Хлібодарівської територіальної громади.

Інші новини за темою