портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Спортсмени Донеччини продовжують підготовку до Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року

Опубліковано 29 липня 2022 року, 16:58 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Попри неймовірні складнощі, спочатку пов’язані з пандемією коронавірусу, а сьогодні з війною російського агресора проти України, атлети і тренери Донецької області не припиняють готуватися до найпрестижніших спортивних стартів – Ігор XXXIII Олімпіади, які заплановано провести в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024-го, та XVII літніх Паралімпійських ігор, що мають пройти опісля з 28 серпня по 8 вересня.

Рівно за два роки до старту Олімпійських ігор-2024 під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося відповідне засідання Координаційної ради, на якому обговорили актуальні питання, що виникають у підготовчому процесі. Так, у рамках засідання було розглянуто питання щодо списків спортсменів Донецької області – кандидатів для участі в майбутніх Олімпійських та Паралімпійських іграх, і запропоновано внесення змін, пов’язаних із різними причинами: закінченням кар’єри, переходом до іншого регіону, відсутністю високих спортивних результатів або неможливістю їх досягнення в перспективі. Вилучення спортсменів зі списку та їх додавання, переміщення з елітної до провідної групи має бути зафіксовано в новому переліку, що необхідно затвердити на черговому засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Особливо на засіданны наголосили на вчасному складанні й чіткому дотриманні індивідуального плану підготовки спортсменів. При цьому триватиме постійний моніторинг місцезнаходження олімпійців та паралімпійців, відбуватиметься сприяння їх повноцінній підготовці в безпечних населених пунктах України та за кордоном.

Окремим питанням на Координаційній раді розглянули медичне обстеження і супроводження атлетів. Цю роботу продовжують виконувати працівники комунального некомерційного підприємства «Донецький регіональний центр спортивної медицини», що наразі функціонує в смт Любешів Волинської області, у тому числі, у дистанційній формі за допомогою обмінної карти.

Ліцензійний відбір на Ігри, що буде напрочуд складним, для представників Донеччини з деяких видів спорту вже розпочався, у інших видах спорту стартує в 2023-му.

«У сьогоднішніх дуже непростих умовах гідна фінансова підтримка спорту Донеччини стала можливою завдяки продовженню минулорічних напрацювань очільником обласної державної адміністрації Павлом Кириленком. Атлети і тренери водночас віддячують своєму регіону та Україні успішними виступами на міжнародних змаганнях – протягом 2022 року вже здобуто 254 медалі, з яких 118 золотих. Наші серця сповнюються гордістю кожен раз, коли лунає гімн України та майорить державний прапор. І ми маємо разом докласти максимум зусиль, аби продовжити у 2024-му на Іграх у Парижі переможну ходу українських спортсменів, яку вони набрали на цьогорічних Дефлімпійських та Всесвітніх іграх», - резюмував Володимир Мицик.

За матеріалами управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації