портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Спортсмени Донеччини вибороли на Паралімпійських іграх 20 з 82 медалей, які здобула збірна України

Опубліковано 09 вересня 2024 року, 11:40 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Про це повідомляє голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Заключну медаль Паралімпійських ігор у Парижі для збірної України здобув 36-річний пауерліфтер з Маріуполя Антон Крюков, представник Донецького центру «Інваспорт». У категорії понад 107 кг він став срібним призером, піднявши штангу вагою 251 кг. Це його перша медаль такого рівня.

Україна завершила змагання у Франції з 82 нагородами — 22 золотими, 28 срібними та 32 бронзовими, посівши 7 місце в загальному заліку серед 169 країн та 5 місце за кількістю медалей. Вагомий внесок спортсменів Донеччини — 20 медалей (5 золотих, 9 срібних і 6 бронзових).

Параплавець Андрій Трусов здобув найбільше медалей серед українців — 5 (2 «золота» і 3 «срібла»). Медалями також відзначилися Данило Чуфаров, Олександр Комаров, Марина Піддубна, Ігор Німченко, Ярослав Семененко, Вероніка Коржова, Єгор Дементьєв і Роман Полянський.

«Вітаю спортсменів Донеччини та тренерів із чудовими досягненнями! Кожна нагорода, здобута під час війни, — це приклад стійкості й волі до перемоги, що надихає всіх українців!» - привітав переможців Вадим Філашкін.