портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сприяємо працевлаштуванню пошукачів роботи на деокупованій Лиманщині

Опубліковано 16 червня 2023 року, 09:36 , Донецький обласний центр зайнятості

У цей складний час усі зусилля фахівців служби зайнятості спрямовані на допомогу людям у якнайшвидшому працевлаштуванні, враховуючи їх особисті побажання, досвід роботи та освіту, а також потреби ринку праці конкретної громади.

Яскравим прикладом високої мотивації до праці є історія Дмитра Богдана, який проживає у постраждалому після окупації місті Лиман. Чоловік має професію тракториста, останні роки працював машиністом крана.

Перебуваючи на обліку у Лиманському міському центрі зайнятості, Дмитро активно шукав роботу, опрацьовував разом з кар’єрним радником вакансії. На пропозицію стати учасником “Армії відновлення” та допомогти навести лад у рідному місті чоловік охоче погодився. Професійний досвід Дмитра став у нагоді. Для розбору завалів після масштабних руйнувань були потрібні саме трактористи та кранівники. 

Суспільно корисні роботи з благоустрою деокупованої Лиманської міської територіальної громади були організовані з КП «Лиманський зеленбуд».

При виконанні робіт чоловік проявив себе як досвідчений, цілеспрямований та відповідальний працівник. В цей же час за допомогою в укомплектуванні вакансій до центру зайнятості звернулося КП «Лиманська СЄЗ». Підприємство мало гостру потребу у трактористах. Пану Дмитру було запропоновано розглянути пропозицію постійного місця роботи.

З метою підвищення кваліфікаційного рівня безробітного було направлено на навчання до ДНЗ «Полтавський центр ПТО ДСЗ» за курсом «Цивільний захист у сучасних умовах». Це дозволило чоловікові здобути необхідні знання та опанувати навички щодо дотримання власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу.

Після закінчення навчання безробітному було видано направлення на працевлаштування. Стрімке бажання віднайти себе в улюбленій справі дали можливість після успішної співбесіди Дмитру Богдану працевлаштуватись.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості