портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Спроможна школа для кращих результатів»: на Донеччині визначено пріоритетними 24 проєкти

Опубліковано 08 липня 2021 року, 10:45 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Перше засідання комісії з розгляду проєктів, що пропонуються для участі в програмі «Спроможна школа для кращих результатів» у 2021 році, відбулося у Міністерстві освіти і науки України.

Участь у засіданні взяли заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна та директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева.

Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» – це фінансова підтримка закладів освіти на ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, харчоблоків, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях школи. На реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» у 2021 році виділено субвенцію 1 млрд грн.

Донецькою облдержадміністрацією, обласною військово-цивільною адміністрацією подано 44 проєктні заявки, з них визначено пріоритетними 24 загальною вартістю 53,58 млн грн.

З 24 поданих територіальними громадами проєктів:

  • 16 стосуються формування нового освітнього простору в закладах загальної середньої освіти (придбання обладнання та засобів навчання згідно з типовими переліками Міністерства освіти і науки України);
  • 5 пов’язані з проведенням реконструкцій та капітальних ремонтів будівель (їх частин), споруд закладів загальної середньої освіти (у т.ч. приміщень харчоблоків – 3, актової зали – 1, спортивної зали – 1);
  • 3, реалізація яких забезпечить формування безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища закладів загальної середньої освіти (ремонт входу з облаштуванням пандусу, улаштування ресурсної кімнати).

Пропозиції за проєктами Донецької області розглянуто комісією та попередньо затверджено перелік з 24 пріоритетних проєктів.

Реалізація зазначених проєктів дозволить покращити матеріально-технічну базу закладів загальної середньої освіти, забезпечити якісне здорове харчування та створити безпечне, мотивуюче освітнє середовище.

Окрім цього, учасниками засідання обговорено важливі питання розвитку освітньої сфери щодо оптимізації мережі закладів освіти територіальних громад з метою підвищення якості освітніх послуг, створення опорних закладів освіти, можливості використання залишків освітньої субвенції.

Додатково: у 2020 році за програмою «Спроможна школа для кращих результатів» у Донецькій області реалізовано 13 проєктів:

  • 12 проєктів з придбання обладнання та засобів навчання у закладах загальної середньої освіти мм. Добропілля, Дружківка, Маріуполь, Мирноград, Селидове, Торецьк, Великоновосілківському, Мар’їнському та Костянтинівському районах;
  • 1 проєкт з реконструкції спортивної зали у закладі Бахмутського району.

Використано 19,28 млн грн коштів субвенції з державного бюджету з передбачених 20,00 млн грн. Економія за результатами закупівель у сумі 0,72 млн грн повернена до державного бюджету.