портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стали відомі обсяги руйнування окупантами медичних об’єктів Донеччини

Опубліковано 09 лютого 2023 року, 12:15 , Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації

Після початку повномасштабного вторгнення російських окупантів великих руйнувань зазнала і медична сфера Донеччини. Загалом в результаті бойових дій, що ведуться російською федерацією на території області, пошкоджень зазнали 85 закладів охорони здоров’я та три медичні фахові коледжі. Повністю зруйновані 24 заклади охорони здоров’я (19 з них – це лікувально-профілактичні заклади, які надають вторинну та спеціалізовану допомогу, а ще 5 – центри надання первинної допомоги).  Частково пошкоджені -  61 заклад охорони здоров’я.

Загальна кількість зруйнованих в області з 24 лютого 2022 року  об’єктів медичних закладів державної, комунальної та приватної форми власності вже досягла 211. З них 76  - 135 об’єкти первинної медичної допомоги (амбулаторії, ФАПи, ФП), 135  – вторинної та спеціалізованої медичної допомоги (у тому числі пункти базування, станції швидкої медичної допомоги).

Тільки 58 із загальної кількості будівель та споруд, що зазнали руйнувань різного ступеня, підлягають відновленню. Стосовно 153 зробити висновок щодо можливості відновлення наразі неможливо у зв’язку із тим, що об’єкти знаходяться на окупованих територіях та у безпосередній близькості до лінії фронту. 

На підконтрольній території Донецької області на сьогоднішній день продовжують функціонувати 83 заклади охорони здоров’я, з них 27 центрів первинної медико-санітарної допомоги (один з яких частково переміщений), 29 ЗОЗ вторинного рівня (чотири частково переміщені до інших областей України) та 27 спеціалізованих закладів (один частково переміщений). 9 закладів охорони здоров’я продовжують функціонувати у інших регіонах після переміщення з окупованих територій та зони активних бойових дій. Передислоковані заклади продовжують надавати медичну допомогу населенню області з числа внутрішньо переміщених осіб за місцем розташування.

За матеріалами департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації