портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стартував новий етап профорієнтаційної роботи Донецької обласної служби зайнятості

Опубліковано 02 вересня 2021 року, 17:18 , Донецький обласний центр зайнятості

Новий етап профорієнтаційної роботи Донецької обласної служби зайнятості розпочався разом з навчальним роком. 

Протягом минулого навчального року спеціалістами служби зайнятості організовано та проведено 886 різноманітних профорієнтаційних заходів для учнівської молоді. Серед них економічні екскурсії, профорієнтаційні уроки, інтерактивно-змагальні заходи тощо. Загалом профорієнтаційні послуги отримали 46 тисяч учнів закладів загальної середньої освіти Донеччини.

Задля розв'язання проблеми професійного самовизначення, надання допомоги у побудові професійної траєкторії та працевлаштування молоді служба зайнятості Донеччини активно використовує інноваційні форми роботи. Одним із трендів сьогодення є використання сучасного презентаційного продукту - портфоліо кар’єрного просування з відеорезюме.

З метою інформування молоді щодо реалізації проєкту «Всеукраїнський кадровий резерв», що являє собою базу самопрезентацій молодих пошукачів роботи, протягом навчального року фахівцями міських та районних центрів зайнятості області проведено 238 заходів для  випускників закладів професійної та вищої освіти.

Профорієнтаційна робота не припинилась і під час літніх канікул 2021 року. За цей час було проведено 40 інтерактивних заходів зі школярами, що проводили канікули в пришкільних, літніх таборах та інших місцях відпочинку.  Літня профорієнтація охопила близько 2000 хлопців та дівчат.  Під час цих заходів школярі можуть детально ознайомитися з актуальними професіями на регіональному ринку праці, навчитися правильно планувати своє професійне майбутнє, ознайомитись зі світом професій тощо.