портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стратегічна гуманітарна ініціатива генерал-лейтенанта Сергія Наєва: «Своїх ми не залишаємо!»

Опубліковано 04 квітня 2019 року, 15:55

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у селищі Новолуганське кожен день приймає у свої стіни 186 дітей цього населеного пункту, розташованого поблизу першої лінії оборони. Це селище Бахмутського району знаходиться буквально в кількох кілометрах від лінії зіткнення, тож його мешканці не з чуток знають, що таке війна. У 2017 році внаслідок мінометного обстрілу з боку російсько-окупаційних військ будівля школи була пошкоджена та залишилася без вікон.

– Майже кожен день чуємо звуки вибухів, – говорить директор школи Ірина Шарипіна. – Діти вже звикли…

Офіцери командування Об’єднаних сил не вперше в гостях у школярів, і завжди не з пустими руками. Ось і цього разу привезли подарунки від Командувача об’єднаних сил – сучасний молодіжний одяг для учнів.

– В рамках заходів стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» генерал-лейтената Сергія Наєва опікуємось цим селищем майже с самого початку проведення операції Об'єднаних сил, – каже координатор проекту офіцер Борис Кутовий. – Командувач неодноразово відвідував селище Новолуганське, повертаючись з передової, тому добре знає проблеми його мешканців. Головне – це безпека цивільного населення. Тому в першу чергу в даному районі проводилися заходи з розмінування, відновлення пошкодженої внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ інфраструктури. Ну і, звісно, піклування про дітей війни… Обладнання у класи для наймолодших учнів місцевої школи, книжки українською мовою і, обов’язково, солодощі від Командувача! У жовтні, до Дня Захисника України, представники командування Об'єднаних сил разом із дітьми висадили біля школи Алею Єдності із 55 кущів ялівців та ялинок. Своїх ми не залишаємо!

Рухаємось далі!

Разом переможемо!

Слава Україні!

За інформацією Операції об'єднаних сил