портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Структурні підрозділи Донецької ОДА провели для територіальних громад онлайновий семінар з низки важливих питань

Опубліковано 18 серпня 2021 року, 16:20 , Департамент економіки облдержадміністрації

Представники понад сорока територіальних громад Донецької області взяли участь в онлайновому семінарі, який провели 18 серпня департамент економіки Донецької облдержадміністрації спільно з департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку та департаментом фінансів ОДА.

На початку заходу слухачів привітав директор департаменту економіки облдержадміністрації. Він розповів про сучасні напрями розвитку економіки та наголосив, що громадам необхідно активізувати роботу щодо виконання доручень керівництва облдержадміністрації, оскільки від своєчасного, оперативного вирішення поставлених завдань залежить стан та перспективи кожної громади, добробут її мешканців, які своєю чергою є складовими рівня регіонального розвитку в цілому.

Також працівниці департаменту економіки облдержадміністрації доповіли про зміни в законодавстві щодо створення та функціонування старостинських округів, озвучили відповіді на питання, важливі для впровадження системи планування розвитку територіальних громад.

Представницею департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації висвітлено питання з організації та протокольного супроводу переговорів і міжнародних візитів, зокрема, поняття протоколу та типи візиту; програма візиту та її основні елементи; прапорний етикет.

Наприкінці зустрічі мова йшла про особливості формування місцевих бюджетів на 2022 рік в контексті середньострокового бюджетного планування. Під час виступу доповідачка Департаменту фінансів облдержадміністрації розкрила суть етапів формування, розгляду, затвердження та оприлюднення рішення про бюджет та зауважила, що місцеві бюджети мають бути збалансованими.

.