портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Структурні підрозділи Донецької ОДА провели семінар для представників територіальних громад

Опубліковано 16 червня 2021 року, 17:20 , Департамент економіки облдержадміністрації

Представники майже сорока територіальних громад взяли участь в онлайновому семінарі, який провели департамент економіки Донецької облдержадміністрації спільно з департаментом охорони здоров’я , департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та департаментом з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи ОДА 16 червня.

На початку заходу розмовляли про енергоефективність у лікарнях і забезпечення доступності приміщень та будівель закладів охорони здоров’я. Керівниця комунальної установи «Обласний центр з матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я» детально розповіла про організаційно-правові форми, функції, етапи впровадження та майбутні здобутки енергетичного менеджменту.

Представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації доповіли про оновлений Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, який набрав чинності з 1 червня 2021 року. Також висвітлили питання реалізації пілотного проєкту «Розвиток соціальних послуг», зокрема, його завдання, складові та умови участі громади в проєкті.

Наприкінці зустрічі йшлося про організацію територіальної оборони, повноваження територіальних громад у сфері цивільного захисту та концепцію нового Кодексу цивільного захисту України. Під час обговорення питання зазначалося, що оборона рідного краю – наш спільний обов’язок.