портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Структурні підрозділи ОДА провели семінар для представників територіальних громад Донеччини

Опубліковано 09 лютого 2022 року, 17:07 , Департамент економіки облдержадміністрації

Перший у 2022 році семінар для представників органів місцевого самоврядування територіальних громад організував та провів департамент  економіки Донецької облдержадміністрації спільно з іншими структурними підрозділами ОДА сьогодні,  9 лютого.  

На початку заходу представник управління культури і туризму облдержадміністрації доповів про формування базової мережі закладів культури у Донецькій області. Він надав роз’яснення щодо основних вимог до органів місцевого самоврядування під час проведення такої роботи.

Управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації представлена доповідь про розвиток фізичної культури та спорту у Донецькій області. Зазначено, що державна Стратегія розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року має за мету збільшити кількість фізично активних українців до 30% (сьогодні цей відсоток складає 15,5 – в Україні та 17,3 – у Донецькій області). Своєю чергою, розвиток спортивної інфраструктури є частиною стратегічної цілі «Якість життя та людський розвиток» Стратегії розвитку Донецької області до 2027 року і передбачає залучення громадян до фізичної активності та підтримку спорту вищих досягнень, дитячо-юнацького і резервного спорту.

Наприкінці зустрічі доповідачі управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації розповіли про важливість взаємодії із засобами масової інформації та особливості функціонування офіційних вебсайтів органів державної влади й місцевого самоврядування; надали роз’яснення стосовно підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів для заповнення суспільно-політичного паспорту територіальної громади; нагадали про порядок організації та проведення державних регіональних свят і пам’ятних дат, вшанування пам’яті захисників України, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.