портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Створюється гендерний портрет Донецької області під час війни

Опубліковано 11 жовтня 2023 року, 18:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

11 жовтня 2023 року відбулася перша робоча зустріч з проректоркою Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ларисою Наливайко щодо створення гендерного портрету Донецької області під час війни.

Участь у зустрічі взяли Тамара Лук’янчук, Лілія Золкіна, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та Лілія Кісліцина, радниця  з питань рівності жінок і чоловіків і недискримінації голови Краматорської міської ради.

Після зустрічі відбулося обговорення подальших кроків та напрацювань стосовно гендерного портрету Донецької області під час війни із заступником голови Донецької облдержадміністрації, Юлією Костюніною.

Гендерний портрет буде включати актуальну соціально-демографічну статистику та особливості таких груп, як жінки і чоловіки. Зібрана інформація відтворюватиме демографічні характеристики регіону та включатиме достовірні показники в таких сферах як політика та публічне управління, зайнятість і безробіття, охорона здоров’я, освіта і наука, соціально-культурне життя. Перевагою будуть розроблені гендерними експертами узагальнення, висновки та рекомендації, що суттєво спрощують використання статистичних даних у нормотворчості, правозастосуванні, стратегічному плануванні й управлінні, освітній і науковій діяльності тощо. 

Видання буде розраховано на експертне середовище, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, науковців, освітян і здобувачів освіти, а також усіх тих, хто цікавиться проблематикою гендерної рівності в суспільстві та Донецькому регіоні.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації