портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Суб’єкти малого і середнього підприємництва на Донеччині мають змогу отримати фінансову підтримку на реалізацію проєктів

Опубліковано 26 серпня 2021 року, 14:30

Представники малого та середнього бізнесу у Донецькій області мають змогу отримати безповоротну фінансову підтримку на реалізацію проєктів. Про це директор департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Геннадій Мар'яненко повідомив під час засідання колегії Донецької ОДА сьогодні, 26 серпня.

Він нагадав, що з метою підтримки малого та середнього бізнесу в області розроблено та затверджено порядок надання безповоротної фінансової підтримки на реалізацію проєктів.

Так, фінансова підтримка надаватиметься переможцям конкурсного відбору у розмірі 500 тисяч гривень на безоплатній, безповоротній основі, з них 70% - кошти обласного бюджету, 30% - кошти місцевого бюджету.

«Обов’язковою умовою стане співфінансування суб’єктів малого та середнього підприємництва у розмірі не менше 25% витрат на реалізацію проєкту. Також проєктом повинно бути передбачено створення нових робочих місць та працевлаштування працівників на новостворені робочі місця за умови збереження наявного персоналу», - сказав Геннадій Мар'яненко.

Також розроблено та затверджено порядок часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проєктів. Компенсація надаватиметься позичальникам – переможцям конкурсного відбору тільки по одному кредиту у розмірі 70% відсоткової ставки за кредит, але не більше 150% облікової ставки Національного банку України, яка діяла на дату нарахування відсотків за користуванням кредитом, та не більше 350 тисяч гривень на рік на одного позичальника.

У середині липня оголошено конкурси за цими порядками. Збір проєктів триватиме до 31 серпня.

Орієнтовна дата проведення конкурсного відбору – 29 вересня 2021 року.

«За даними оперативного моніторингу, від переможців попередніх конкурсних відборів надійшло понад 77,7 млн грн податків та єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таким чином, кошти, отримані на розвиток бізнесу, повертаються до бюджету через сплачені податки та формують податкове поле громад і сприяють реалізації програми економічного розвитку», - зазначив директор департаменту економіки Донецької ОДА.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зауважив, що під час конкурсного відбору треба приділяти увагу питанню, яку користь громаді може нести бізнес-проєкт.