портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Свобода, єдність, розвиток: підсумки VII молодіжного форуму «Змінимо країну разом. Вільні та незалежні»

Опубліковано 27 серпня 2024 року, 10:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Завершився VII регіональний молодіжний форум «Змінимо країну разом. Вільні та незалежні» з нагоди відзначення Дня Незалежності України організований управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Маріупольською районною військовою адміністрацією.

У форумі брали участь 8 команд  - збірні команди Маріупольського та Бахмутського районів та команди Сіверської, Бахмутської, Костянтинівської, Сартанської, Нікольської, Мангушської територіальних громад.

На урочистому відкритті VII регіонального молодіжного форуму учасників привітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна, голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Воробйова, голова Бахмутської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Сергій Кальян.

Олександр Шевченко зазначив, що державна влада завжди підтримує ініціативи молоді та докладає усіх зусиль, щоб створити  умови,  в яких молоді люди змогли б розвивати свій потенціал та втілювати свої мрії.

Програма форуму поєднала патріотичні, освітні, культурні заходи та спортивні змагання. Молодь Донецької області відзначила державні свята – День Державного прапору та День Незалежності України, вшановувала пам’ять загиблих захисників і захисниць, мирних жителів України. Під час освітніх заходів молоді люди розвинули свої навички на тренінгу з ментального здоров'я, майстер-класі по роботі зі штучним інтелектом та в антифейковій грі «НотаЄнота», змагалися у майстерності під час презентацій своїх команд, у спортивному та інтелектуальному квестах, у конкурсі з  риболовлі, у кулінарному батлі та у конкурсі талантів.

Під час панельної дискусії «Молодь та  Євроінтеграція» учасники мали нагоду поспілкуватися з ветераном російсько-української війни Андрієм Аскеровим, директором департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту Владиславом Яцуком, начальником управління з питань ветеранської політики облдержадміністрації Артуром Насібяном та заступником молодіжної ради при Донецькій облдержадміністрації Олександром Батюковим.

Під час дискусії Владислав Яцук зазначив, що всі зусилля держави наразі спрямовані на створення умов для повернення молоді, яка змушена була виїхати в межах України та за кордон,  розповів про різноманітні проєкти для молоді, які реалізуються на державному рівні, та запросив молодь брати участь у міжнародних обмінах.

Андрій Аскеров поділився своїм баченням розвитку патріотичного виховання молоді на Донеччині. Артур Насібян розповів про нові форми роботи по залученню ветеранів війни до заходів у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. Олександр Батюков розповів про молодіжні проєкти, які втілює обласна молодіжна рада.

Команди подякували керівникам своїх громад та районів за підтримку, за те, що попри всі виклики вони забезпечили команди всім необхідним  і особисто долучилися до  участі в форумі.

VII регіональний молодіжний форум «Змінимо країну разом. Вільні та незалежні» став потужним імпульсом для розвитку молодіжної політики в Донецькій області. Захід продемонстрував, що молодь – це активна сила, яка готова брати участь у вирішенні проблем країни та будувати нову Україну. Організатори форуму впевнені, що такі заходи сприятимуть подальшому розвитку молодіжного руху в регіоні та зміцненню єдності українського народу.