портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Святковий концерт з нагоди 120-річчя заснування Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Карабиця

Опубліковано 06 червня 2023 року, 15:19 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

6 червня 2023 року у Будинку культури м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області відбувся урочистий концерт з нагоди 120-річчя від дня заснування Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Карабиця.

Від імені Донецької обласної державної адміністрації, обласної військової адміністрації педагогічний колектив, адміністрацію закладу, випускників, батьків, студентів із цим поважним ювілеєм коледжу привітала заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна. 

«Бахмутський коледж – єдиний, що залишився в області, заклад фахової передвищої освіти мистецького спрямування, який готує фахівців з музичного мистецтва та хореографії. І сьогодні йому виповнюється 120 років від дня заснування. Ви тільки усвідомте, яка історія… Багато чого змінювалося у навчальному закладі з плином часу, але він продовжував поширювати музичну культуру серед населення, продовжував свою головну місію – готувати діячів культури, які прославляли наш край не тільки по всій Україні, а й далеко за її межами. Хочу привітати всіх студентів, випускників і викладачів коледжу, усіх, хто продовжує навчати і навчатись. Тому що мистецька освіта - це не тільки про культуру, це про здатність співпереживати, критично мислити та генерувати творчі рішення, які нашій країні потрібні саме сьогодні і для її подальшої відбудови. Нехай цей навчальний заклад подарує світу ще багато великих людей, виховає ще не одне покоління митців і буде місцем, куди завжди хочеться повертатися!» - зазначила пані Юлія.

Також до всіх присутніх звернувся заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Володимир Юр’єв, який у своєму вітальному слові побажав коледжу повернутися до Бахмута, сприяти відновленню української культуру на теренах Донеччини. «Бахмут збагатив Подільщину, а Хмельниччина пустить свої паростки на Донеччині», - зазначив пан Володимир та вручив колективу коледжу Подяку за незламність від Хмельницької обласної державної адміністрації.

Концертна програма, яку підготували викладачі та студенти коледжу, створила у всіх присутніх піднесений настрій: згадували історію заснування закладу, його провідних викладачів, випускників, які стали відомими діячами культури і мистецтв, і все це – у супроводі музичних, вокальних та хореографічних номерів.

На урочистому концерті були присутні почесні гості: директор департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації Інна Михайлова, голова Кам’янець-Подільської міської ради Михайло Посітко, начальник управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Мельник, директор Кам’янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв Сергій Нижник.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації