портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Святкування Дня Соборності України у Торецьку

Опубліковано 24 січня 2018 року, 11:49

06 січня вся країна святкує День Соборності України. 99 років тому відбулась вікопомна подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу.

В Торецьку святкування почалось з тематичного заходу «Від Соборності до Незалежності». Співробітники військово-цивільної адміністрації міста Торецьк на чолі з керівником Ярославом Руденко зібрались біля пам’ятної експозиції захисникам України, полеглим за визволення України від російських окупантів.

Година української державності «України, твоя доля – єдність, злагода і воля» пройшла у філії бібліотеки №1. Діти прослухали історичну лекцію про День Соборності України, прийняли участь у вікторині на знання історії рідної землі, та стали в коло, що символізує єдність нашої Держави.

В опорному закладі «Торецька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 6» пройшли танцювальний флеш-моб «України – це я, Україна – це ми» та перегляд документального фільму «Соборна Україна».

Завершилось святкування Дня Соборності України у Торецьку патріотично-виховним концертом у музичній школі ім. І. Карабиця.

В єдності – наша сила! Слава Україні! Слава українському народові!

Торецька військово-цивільна адміністрація