портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Свято добра, милосердя і чуйності у Покровську

Опубліковано 03 липня 2018 року, 10:46

26 червня 2018 року в будинку ПАО «ШУ «Покровське» в рамках обласного конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями відносно дітей, молоді, жінок і сім’ї при фінансовій підтримці Департаменту   сім’ї, молоді і спорту Донецької облдержадміністрації громадська організація «Джерело добробуту» Покровського району спільно з Покровською райдержадміністрацією і районною радою, з ініціативи автора проекту Катерини Сахарової, голови ГО «Покровська районна організація лосіб з інвалідністю» був реалізований проект «Фестиваль творчості осіб з інвалідністю «Зорі надії».   Головна мета фестивалю-адаптація осіб з інвалідністю в сучасних умовах, їх повноцінна інтеграція в суспільне і культурне життя.

Участь у заході взяли Олександр Зябрев –перший заступник голови Покровської РДА, Надія Масло-заступник голови Покровської районної ради, Лариса Федорціва- начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації, Лілія Дударевська–заступник директора БФ «Надія», Тетяна Скорик-голова профспілкового комітету агропромислового комплексу, Надія Поламарчук –голова ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю, та Людмила Полтавченко-голова ГО «Покровська міськрайонна організація ТЧХУ».

Якщо в перший раз  фестиваль проводився в масштабах Покровського району, то сьогодні він вже вийшов на всеукраїнський формат.  До участі у проекті долучились учасники з Львівської, Одеської, Вінницької, Дніпровської, Луганської та Донецької областей. Учасники з інвалідністю продемонстрували свої потенціали в музиці, співі, танцях і поезії. Родзинкою заходу стали танцювальні номери феєричного ансамблю  «Сонячні промінчики» з міста Одеси, який на сьогоднішній день займає провідну позицію в Україні серед такої категорії дітей. Це діти з аутистичними розладами, яким необхідна допомога рідних. «Але коли дитина переступає цей поріг, виходить зі своєї внутрішньої «клітки» і йде на виступ, то він отримує суспільне визнання, визнання отримують його батьки і педагоги, тоді він бачить, що зовнішній світ не так і страшний", - поділилася враженнями голова Одеської благодійної організації «Сонячні діти»  Оксана Зятькова. Також на сцені виступила відома танцівниця на візках, переселенка з Донецька Чехонацька Наталія - золотий чемпіон міжнародного фестивалю з бальних танців у Бельгії та Німеччині, володар нагород всеукраїнського чемпіонату бальних танців на візках. Одним з найбільш очікуваних був виступ Ксенії Литвин із Новопавлівки Покровського району,  виступ якої до сліз зворушив весь зал. Взагалі кожний виступ учасників дарував глядачам максимальний заряд емоцій і приємних вражень, знайшов палкий відгук у серці кожної людини.

У форматі фестивалю також пройшла виставка творчості людей з інвалідністю, де було представлено такі роботи як живопис, декоративно-прикладне мистецтво, ляльки-мотанки, квіти і вишивка бісером, різьба по дереву, картини з природного матеріалу, в’язані і вишиті вироби.

Кожний учасник фестивалю та виставки отримав диплом, подарунки, солодощі і  квіти. Кращі виконавці отримали грошову винагороду, а ГО «Покровська організація осіб з інвалідністю»- сертифікати на 4 тисячі гривень.

В інші дні  після фестивалю для гостей з інших регіонів була організована екскурсія містом, запропоновано відвідування  краєзнавчого музею та Михайлівського храму, а для «сонячних» діточок  та їх батьків проведено майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, відвідали територіальний центр, познайомилися з його структурою, обговорили питання реалізації законодавчих і нормативних актів держпрограми «Доступне середовище», а також обговорені проблеми забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до інформації та об'єктів соціальної інфраструктури.  Всі ці заходи дозволили  кожному учаснику знайти нових друзів та розширити коло спілкування.

Департамент сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації