портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Така потрібна підтримка: ще одна релокована лікарня надає допомогу ВПО з Донеччини в столиці

Опубліковано 24 липня 2023 року, 20:44

Після завершення поточного ремонту відновило своє роботу Комунальне некомерційне підприємство «Психіатрична лікарня м. Маріуполь». Сьогодні у цьому спеціалізованому закладі, який був у вересні 2022 року релокований до Києва, побував начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. 

Лікарня відновила свою роботу за адресою: м.Київ. вул Чорнобильська 13б. Вона має в своїй структурі: диспансерне психоневрологічне відділення на 40 відвідувань в зміну; центр психологічної допомоги; змішане психіатричне відділення з денним перебуванням та стаціонарне психіатричне відділення на 25 ліжок з палатою інтенсивної терапії.

Тут надають  реабілітаційні послуги, психіатричну, психологічну, психотерапевтичну допомогу, є й вузькі спеціалісти (невролог, терапевт, стоматолог і гінеколог). У своїй роботі лікарі орієнтується на Всеукраїнську програму ментального здоров`я "Ти як?". Більшість пацієнтів - це вимушені переселенці, але є й кияни. Тут надають допомогу маріупольцям, які опинились не тільки в столиці, а й в інших містах країни (в нагоді стають телемедицина та онлайн-консультації). Ще один важливий напрямок роботи - реабілітаційна допомога нашим захисникам Батьківщини. І, що нині дуже важливо, сюди можуть звертатися і дорослі, і діти. Про все це розповіли в релокованому закладі очільнику області.

Зараз в лікарні працюють 15 лікарів і 12 медичних сестер, є четверо інтернів (з Донецького медуніверситету), але в закладу є потенціал для збільшення кількості персоналу (люди повертаються, у тому числі, і маріупольські спеціалісти, які були за кордоном) і, відповідно, більшого охоплення мешканців Донецької області, які, опинившись в евакуації, гостро потребують  саме такої допомоги.

- Я дуже вам вдячний за те, що ви робите, за вашу працю, - наголосив Павло Кириленко, - Тримайтеся, ми обов`язково переможемо.

Коментуючи значення таких релокованих закладів, як ця лікарня, Павло Кириленко наголосив: "Ми повинні тут і зараз дбати про людей, про внутрішньо переміщених осіб, які з Донецької області, з самої густонаселеної області держави, розкинуті по всій Україні, і велика частина їх зараз знаходиться у Києві та Київській області. Ми це повинні враховувати ї підтверджувати реальними діями. Саме такі релоковані заклади, які зараз працюють,  у майбутньому, коли буде деокупована наша територія, зможуть знову релокуватися на місце свого постійного перебування".