портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Таємнича скрижаль": У культурному хабі "Донеччина" стартував фестиваль "Дике Поле. Шлях до Європи"

Опубліковано 22 липня 2023 року, 17:17 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Першу частину історико-культурного фестивалю "Дике Поле. Шлях до Європи" сьогодні проведено у культурному хабі «Донеччина» в м. Києві.

Цьогоріч цей фестиваль проходить у декілька етапів, але далеко від місця свого заснування. Організатори - Донецька обласна військова адміністрація та управління культури і туризму облдержадміністрації - навіть під час війни проводять заходи, спрямовані на самоусвідомлення національної ідентичності.

Дійство складалося із захоплюючого квесту «Таємнича скрижаль», підготовленого співробітниками Донецького обласного навчально-методичного центру культури. Командам дітей було запропоновано пройти за певними локаціями, де вони зустрічали цікаві запитання, пов'язані з українською державністю, символікою, історією фестивалю тощо. За умовами квесту кожна команда виконувала традиційний український танець, розгадувала різноманітні кодовані слова та завдання, відтворювала інсталяції картин українських художників. Для учасників працювали фотозони, де вони могли зробити цікаві фотографії.

По завершенні заходу переможці та учасники отримали солодощі та приємні подарунки від організаторів та співорганізаторів (Нікольської військової адміністрації). Без сумніву, ці нагороди стали приємним доповненням до гарного настрою та задоволення всіх учасників.

Проведення подібних фестивалів сприяє підвищенню свідомості дітей і дорослих та їх обізнаності про історію і культуру своєї країни, викликає почуття гідності та патріотизму.

Ініціатива організаторів є важливим кроком у збереженні та примноженні історичної національної спадщини, підтримці та популяризації культурного життя регіону.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації