портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На водних об'єктах загинули вісім мешканців Донеччини

Опубліковано 28 липня 2023 року, 06:36

Питання щодо правил поведінки на воді стали однією з тем нещодавнього брифінгу Донецької ОДА за участі представників ДСНС та поліції.

Нормативними документами, актами, місцевими органами самоврядування не визначались місця для відпочинку на воді як у 2022-му, так і в 2023 році. Проте, мешканці Донеччини все одно відпочивають на водних об'єктах, і з початку купального сезону вже вісім людей загинули на водних об'єктах. а тільки за цей місяць маємо 5 загиблих. Таку статистику навів на брифінгу провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Донецькій області Єгор Друзь. Головним управлінням проводиться відповідна робота щодо попередження загибелі людей на водних об'єктах, а саме: масово-роз`яснювальна робота, встановлення табличок "Купатися заборонено", людям пояснюють наслідки, до яких може привести необережне поводження на воді. Людей закликають берегти себе і не відпочивати на водних об'єктах області у цьому році.

- Шановні громадяни! Ще раз хочу наголосити на вашій безпеці, ДСНС просить вас не відпочивати на водних об'єктах, не випалювати суху рослинність, не відпочивати в лісах. В області велика небезпека і ракетного обстрілу, і замінування, що може призвести до загибелі людей. Як приклади ми маємо обстріли і пляжів на території Донецької області, і водойм, і лісів, і підриви на мінах людей, тому будьте обережні, залишайтеся в безпечних місцях, - наголосив Єгор Друзь.