портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тимчасовий обласний координаційний центр волонтерів продовжує свою роботу

Опубліковано 28 травня 2020 року, 09:53 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Пом`якшення карантинних заходів призвело до значного зменшення звернень громадян та волонтерських груп до тимчасового обласного  координаційного  центру волонтерів, але Центр продовжує приймати звернення та позитивно вирішувати питання координації та прохань про допомогу.

Громадська організація "Союз ветеранів АТО Донбасу" забезпечує допомогу потребуючим через роботу Центру ветеранів та членів їх сімей "Поруч". Психологічна, соціальна допомога ветеранам, сприяння всебічному розвитку активних членів нашої громади, розвиток підприємницьких навичок, опановування нових професій тощо – це неповний перелік цілей та задач, які виконують члени ГО "Союз ветеранів АТО Донбасу".

З самого початку карантинних обмежень ветерани активно допомагають медикам з міст області діставатися до місця їх роботи в Краматорську. Здійснюється допомога подружжю з с. Сергіївка, яким за відсутності транспортного сполучення необхідно дістатися до лікарні у м. Краматорськ, щоб отримати життєвонеобхідний інсулін, пройти обстеження, медичні маніпуляції, купити ліки та дістатися додому.

З 19 березня за ініціативи управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації  також працює телефон гарячої лінії психологічної допомоги. Метою телефонного   консультування є  швидка психологічна допомога людям всіх вікових груп у різноманітних кризових  ситуаціях у стані стресу чи депресії. Це  надання психологічної допомоги  та емоційної підтримки, що допомагає прийняти усвідомлене рішення й оцінити психологічні ресурси. Допомога спрямована на усвідомлення впливу стрес-факторів, підвищення стресостійкості та засвоєння нових моделей поведінки. Наразі практичним  психологом було прийнято та позитивно опрацьовано більш ніж 260 звернень від мешканців області.