портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Торецьк об'єднується: урочисте відкриття культурного простору

Опубліковано 14 вересня 2024 року, 18:59

Сьогодні, 14 вересня, у місті Дніпро відбулося урочисте відкриття Культурного простору Торецької громади.

У заході з нагоди відкриття простору взяв участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко.

Важливим компонентом функціонування нового культурного простору є відкриття в ньому філії музичної школи ім. І. Карабиця. Це надаватиме можливість дітям та дорослим навчатися музики, брати участь у концертах та заходах, розвивати музичні таланти та збагачувати культурне життя мешканців Торецької громади.

«Культурний простір Торецької громади відкриває нові можливості для навчання, творчості та отримання необхідних послуг, роблячи життя внутрішньо переміщених мешканців громади більш зручним та насиченим. Простір стане не лише центром культурного життя, а й осередком підтримки, розвитку та взаємодії наших громадян», - зауважив очільник Торецької МВА Василь Чинчик.

Ще одним ключовим аспектом культурного простору є відкриття книжкових полиць для активного читання. Кожен охочий відвідувач зможе читати улюблені книжки в комфортних умовах, а також брати книги додому. 

Окрім культурних ініціатив, новий простір передбачає надання адміністративних послуг для громадян, а також сприятиме покращенню доступу до первинної медичної допомоги, тут будуть проводитись прийоми сімейного лікаря.

Сьогодні не обійшлося без подарунків. Діти, які брали участь у відкритті культурного простору, отримали приємні сюрпризи від Благодійної організації БФ "Діти-квіти України».

Олександр Шевченко звернувся до присутніх: «Щира дяка всім, хто долучився до створення Культурного простору. Це важливий крок до збереження єдності Торецької спільноти, культурного розвитку дітей та молоді й звісно підтримки донеччан, в яких війна відібрала можливість жити на рідній землі».

Донеччани незламні! Слава Україні!