портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Торецький професійний ліцей, релокований до Кіровоградщини, навчає у форматі онлайн

Опубліковано 24 листопада 2023 року, 12:33 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Торецький професійний ліцей під час дії воєнного стану в Україні влітку 2022 року релоковано до Кіровоградської області на базу Професійно-технічного училища № 30 с. Торговиця.

Починаючи з вересня 2022 року освітній процес Торецького професійного ліцею здійснюється за змішаною формою. 

З метою якісної організації теоретичної та практичної підготовки учнів організовано роботу в очному форматі. Для цього у приміщеннях училища організовано навчальні класи, які обладнано евакуйованими навчальними меблями, ноутбуками з підключенням до мережі Інтернет та канцелярським приладдям. 

Професійно-практична підготовка з професії «Кухар» здійснюється  у навчальній кухні, приміщення якої було відремонтовано та укомплектовано виробничим інвентарем, обладнанням, що дає змогу якісно відпрацьовувати практичні навички відповідно до освітніх програм. Професійно-практична підготовка з професії «Електрогазозварник» проходить у навчальній майстерні ПТУ №30, виробнича практика з професії «Штукатур» - при виконанні ремонтних робіт у приміщеннях гуртожитку закладу. Підсумком виробничої практики стала поетапна кваліфікаційна атестація на присвоєння учням кваліфікації: штукатур 3 розряду. 

Для забезпечення комфортного проживання, змістовного дозвілля учнівської молоді, мотивації до здорового способу життя, створено мобільну спортивну залу, облаштовано кімнати для відпочинку і проведення заходів та кухню-їдальню.

Довідково: 

Загальний контингент закладу – 164 особи. На перший курс навчання у 2023-2024 навчальному році прийнято 99 осіб, що складає 98% від затвердженої кількості регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у 2023 році для Торецького професійного ліцею.