портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тристороння контактна група домовилася про відновлення газопостачання прифронтової Мар'їнки

Опубліковано 19 січня 2021 року, 10:27

Тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ), яка почала свою роботу в 2021 році,  домовилася про відновлення газопостачання до міста Мар’їнка. Про це повідомляє у Facebook  Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.  

Позитивним результатом відеоконференції 18 січня стало досягнення принципової домовленості щодо відновлення газопостачання до населеного пункту Мар’їнка, яке було досягнуто завдяки активному сприянню Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератора робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посла Яшара Халіта Чевіка.

Нагадаємо, в рамках відновлення газопостачання у містах Мар’їнка та Красногорівка Мар’їнського району за кошти обласного бюджету замовником робіт (Військово-цивільною адміністрацією міста Мар’їнка та села Побєда Мар’їнського району Донецької області) було намічено реалізувати проєкт реконструкції газорозподільної станції (ГРС) Мар’їнка, яка  розташована  в межах дорожнього коридору автодороги Н-15 «Запоріжжя-Донецьк». 

Замовником були укладені договори підряду, технічного та авторського нагляду, отримано дозвіл ДАБІ на початок робіт. Термін реконструкції  за проєктом – 125 днів з дати початку робіт на майданчику ГРС. Роботи  мали розпочатися з 10 вересня 2020 року, але не було забезпечено безпеку та режим припинення вогню, а також  можливість створення «дзеркального коридору» та/або «дзеркальних постів спостереження» під час проведення робіт на ГРС м. Мар’їнка.

З метою  отримання режиму припинення вогню та безпеки виконання робіт облдержадміністрація зверталась до СЦКК, Мінреінтеграції, РНБО України, штабу ООС, СММ ОБСЕ, особисто до  Президента України.

Сьогодні, на підставі рішень ТКГ підписано  та направлено заявку до начальника штабу Командувача об’єднаних сил та  Спільного центру  з контролю  та координації питань розмежування сторін щодо  надання гарантій безпеки  та дотримання режиму припинення вогню на час  проведення будівельних робіт. Після відповідного погодження та відпрацювання майданчику робіт саперною групою роботи з реконструкції газорозподільної станції (ГРС) Мар’їнка будуть розпочаті.