портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває реалізація проєкту «Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства, а також тих, чиї права були порушені внаслідок війни, у Донецькій області»

Опубліковано 19 липня 2023 року, 17:18 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

У Донецькій області триває реалізація проєкту «Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства, а також тих, чиї права були порушені внаслідок війни, у Донецькій області», який реалізовується громадською організацією «Альянс за громадянські права» за сприяння Донецької облдержадміністрації, за підтримки МОМ та фінансування Агенства США з міжнародного розвитку USAID та Міністерств закордонних справ Норвегії.

19-20 липня 2023 року у м. Дніпро проходить тренінг для спеціалістів/ток Донецької області, осіб уповноважених за встановлення статусу постраждалих від торгівлі людьми.

Протягом тренінгу розглядаються такі питання:

📎Поняття «торгівля людьми», основні елементи, форми торгівлі людьми.

📎Етапи торгівлі людьми, способи вербування, ознаки експлуатації. Національне та міжнародне законодавство щодо протидії торгівлі людьми.

📎Критерії ідентифікації (прямі/непрямі ознаки) постраждалих від торгівлі людьми. Порядок встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми.

📎Національний механізм взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми. Повноваження суб’єктів взаємодії.

📎Стандарти надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми.

📎Процес опитування особи, яка стала постраждалою від торгівлі людьми. Основні правила та принципи проведення інтерв'ю в процесі ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми.

Участь у заході беруть представниці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, Маріупольської, Волноваської, Краматорської, Покровської та Бахмутської райдержадміністрацій та фахівчині з соціальної роботи центрів соціальних служб та центрів з надання соціальних послуг Покровської, Олександрівської, Курахівської, Білозерської, Мар’їнської, Новогродівської та Слов’янської військових адміністрацій.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації