портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває реалізація проєкту «Створення регіонального координаційного центру логістики професійно-технічної освіти»

Опубліковано 25 лютого 2021 року, 15:33 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Чергове засідання фокус-групи з проблемних питань взаємодії проведено у межах проєкту «Створення регіонального координаційного центру логістики професійно-технічної освіти» в очно-дистанційному форматі. 

Участь у заході взяли спеціалісти департаменту освіти та науки Донецької облдержадміністрації, експерти галузі, партнери проєкту, представники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, громадських організацій та бізнес-структур регіону — усього понад 30 осіб.

Під час засідання увагу зосереджено на напрямах щодо підготовки адміністраторів, перукарів, майстрів манікюру, педикюру та інших спеціальностей бʼюті-індустрії. Представники підприємств галузі поділилися своїм досвідом навчання, працевлаштування, окреслили коло проблем, з якими стикаються під час проходження практики учнями, презентовано досвід роботи закладів освіти щодо класичних та новітніх форм профорієнтаційної роботи, продемонстровано бази практики. Окремо розглянуті існуючі форми зав’язку з потенційними роботодавцями. Представники бізнес-структур акцентували увагу на компетентностях, якими мають володіти випускники, а також на необхідності перегляду вимог до сучасного спеціаліста.

Зустріч дозволила виокремити низку проблемних питань, розв’язання яких відбуватиметься в межах тренінгів, семінарів та круглих столів. Учасники фокус-групи дійшли висновку, що для успішного працевлаштування випускників необхідно налагоджувати комунікацію та співпрацю між закладами професійно-технічної освіти та роботодавцями, а також сумісно працювати над осучасненням навчальних програм.

Проєкт реалізовується ГО «Збалансований розвиток – Схід» у партнерстві з Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, Донецькою торгово-промисловою палатою, Донецьким обласним центром зайнятості, Державною освітньою установою «Інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.