портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває відпочинок дітей Донеччини на Закарпатті

Опубліковано 17 квітня 2023 року, 20:45 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

На запрошення Благодійного фонду Торгово-промислової палати України «Разом з Україною» спільно з Асоціацією дитячого та молодіжного туризму України триває відпочинок 25 дітей Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки та які постраждали внаслідок агресії російської федерації, у сучасному рекреаційному комплексі «Іллара» в м. Іршава Закарпатської області, який розташовано  у передгір’ї Карпат, повідомляють у департаменті соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації.

Під час реалізації програми відпочинку дітей значна увага приділяється психологічній реабілітації - збереженню та відновленню фізичного та психологічного здоров’я, зменшенню частоти та тяжкості наслідків психічної травми, підвищенню та покращенню ефективності спілкування, емоційного стану тощо.

Протягом відпочинкової зміни діти відвідали один із найгарніших та наймогутніших замків України - замок Паланок. Познайомились з історією Мукачівського замку, легендами, життям та діяннями володарів замку різних епох. Під час екскурсії оглянули експозиції та музейні кімнати.

Подивитись на рідкісних тварин та посмакувати незвичним та екологічно чистим сиром пощастило й нашим дітям. В околицях Виноградова, біля села Олешник, успішно працює буйволина ферма «Карпатський буйвіл», яку відвідали діти. Окрім дегустації сиру, вони досхочу насолодились місцевою природою, краєвидами та подружились з мешканцями ферми.

Діти взяли участь у квесті «Україна єдина», в якому виявили знання з історії, культури, географії та адміністративного устрою нашої країни. Також діти активно брали участь у спортивних змаганнях, які проходили в закритому басейні.

Головною подією відпочинкової зміни стало свято Великодня. Під час декорування писанок діти мали змогу відчути себе справжніми митцями. Завдяки команді табору «Іллара» вони мали змогу ознайомитись з великодніми традиціями та звичаями Закарпаття, спробувати смачну паску та долучитись до створювання великодніх прикрас.

На згадку про цей чудовий відпочинок кожна дитина намалювала картину «Табір моєї мрії».

Програма відпочинку дала можливість кожній дитині стати впевненішою в собі, навчитися взаємодіяти в команді, розкрити свій творчий потенціал, придбати лідерські навички, знайти нових друзів. Це збалансоване поєднання тренінгів, ділових ігор, творчих майстер-класів та активних ігрових методик. Це справжній майданчик для самовдосконалення кожного учасника за підтримки молодої і досвідченої команди організаторів. Тут кожна дитина знайшла собі місце і була почутою!

По завершенню зміни на дітей чекає оглядова екскурсія у м. Київ.

- Вдячні Торгово-промисловій палаті України та Асоціації дитячого та молодіжного туризму України за надану можливість оздоровлення дітей Донецької області. До нових зустрічей! Все буде Україна! - наголошують у департаменті.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації