портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Творча майстерня, арт-терапія, анімаційне малювання: «Культурний хаб Донеччина» провів різноманітні заходи для відвідувачів

Опубліковано 07 травня 2023 року, 15:45 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 7 травня, у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію з виготовлення маків до Дня пам’яті та примирення. Червоний мак - символ скорботи про українських героїв, загиблих у кровопролитних світових війнах. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими.

На другому занятті організатори провели творчу майстерню для дітей з виготовлення червоних маків. За допомогою олівців, фетру, ножиць та фоамірана малеча створила об’ємні маки. Сам процес створення «Квітів пам’яті» розповідає дітям про важливість вшанування героїв. З 2014 року ця квітка стала офіційним символом пам'яті і в Україні. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

На третій зустрічі провів заняття професійний художник Володимир Ликов. Анімаційне малювання дає справжній відпочинок і розвантаження неспокійного розуму дитини, який в сучасних умовах часто перевантажений.

Наприкінці заходів відвідувачі хабу всією родиною змогли переглянути фільм «За що нам це?». Кумедна, іскрометна, весела французька комедія з блискучими жартами та особливою атмосферою, яка не залишила нікого байдужими.

 Взагалі сьогоднішніми заходами були охоплено понад 100 осіб із числа внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації