портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Творча майстерня, кіно, анімаційне малювання: «Культурний хаб Донеччина» провів різноманітні заходи для дітей та дорослих

Опубліковано 16 квітня 2023 року, 16:16 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 16 квітня 2023 року, у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті організатори для дітей провели творчу майстерню з розфарбування писанок. Сам процес розфарбування писанок дуже захоплюючий і вчить дітей творчості, розкриває цінність і символіку унікального витвору української культури – писанки.

На другому занятті дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію. Відвідувачі хабу зробили абстрактне плетіння в колі. Мандала-терапія поєднує в собі елементи психотерапії, енерготерапії, яка допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості. Кругла форма символізує погляди людини на життя, його внутрішній світ, думки і почуття в даний момент. Плетіння мандали допомагає людині знайти себе, вирішити внутрішні конфлікти, зняти стрес і позбутися страхів. Мандала-терапія - одне з найбільш сильних і ефективних засобів, яке дає людині життєві сили, допомагає стати тим, ким людина є насправді.

На третій зустрічі відбулося заняття з професійним художником Володимиром Ликовим, який провів навчання з авторської методики анімаційного малювання. Діти завжди радісно сприймають пропозицію помалювати. Кожне його заняття – це подорож у дивовижний та казковий світ, де є місце будь-якому вигаданому персонажу або улюбленому героєві.

Наприкінці заходів відвідувачі хабу всією родиною змогли переглянути фільм «Стажер». Це сентиментальна, але кумедна та життєрадісна історія про те, що після пенсії життя тільки починається. Фільм залишає після себе багато приємних емоцій.

 Взагалі сьогоднішніми заходами були охоплено понад 100 осіб із числа внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації