портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Авдіївці презентували проект «Українська революція: сто років боротьби за незалежність»

Опубліковано 22 березня 2017 року, 11:35

17 березня 2017 року віддаючи шану подіям героїчного минулого нашої держави, для громадськості, представників організацій і установ, для педагогів  було презентовано інформаційно-просвітницький проект «Українська революція: сто років боротьби за незалежність». Цей проект триватиме протягом п’ятьох років і включатиме в себе низку заходів, спрямованих на донесення громаді міста інформації про найважливіші події Української революції, на формування інтересу до історії та культурної спадщини України. Серед ювілейних заходів  медіа-проект «Наш край в часи Української революції 1917- 1921 рр», тематичні виставки в Народному музеї історії міста Авдіївка та бібліотеках міста, круглі столи, туристичні поїздки «Шляхами Української революції: Донецька область / Холодний Яр», перегляд документальних фільмів, реалізація інформаційного проекту «Визначні діячі Української революції 1917-1921 рр».

В день старту міських ювілейних заходів пройшов перший скайп- урок для школірів трьох навчальних закладів  в рамках ініціативи   «Освітній проект «Історія без меж» від Національного Музею  історії України та ГО «Лібері Лібераті». Світлана Яценко, одна з організаторів проекту, в інтерв’ю Громадському радіо поділилась враженнями про те, що натхнення, з яким підлітки сприймали лекцію, відчувалось буквально через екран. Ця віртуальна зустріч залишила багато вражень і у дорослих, і у дітей.

Історія Української революції – це історія як перемог, так і трагічних уроків.  Наші успіхи державотворення  будуть залежати від того, наскільки ми засвоїмо урок наших попередників, наскільки ми пам’ятатимемо про визвольну боротьбу українців.

Авдіївська військово-цивільна адміністрація