портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті до Дня Соборності пройшла Хода єднання

Опубліковано 22 січня 2022 року, 11:00

Ходою єднання з величезними прапорами у Донецькій області відзначили 103-ї річницю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Акція «Ми - це Україна!» відбулась у Бахмуті сьогодні, 22 січня. У ній взяли голова облдержадміністрації, керівник обласної – військово цивільної адміністрації Павло Кириленко, Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, Бахмутський міський голова Олексій Рева, керівництво силових структур та відомств, громадськість, мешканці міста.

Ходу єднання провели мешканці Донеччини з розтягнутими довгими прапорами-полотнами в руках.

Присутні також виконали Державний Гімн України.

"День Соборності - одне з найважливіших свят. Воно не лише уособлює наше одвічне прагнення до свободи та власної держави, а й нагадує про важливість єднання задля збереження нашого спільного дому – України. Цей день є гарним приводом із вдячністю згадати усіх, хто присвятив себе справі боротьби за українську державність та віддати шану нинішнім захисникам української землі.  В єдності – сила. Сьогодні ми точно знаємо, що це не просто слова, а запорука нашого існування", - зазначив Павло Кириленко.

22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна щороку відзначає День Соборності. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.