портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті розглянули питання організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей

Опубліковано 31 травня 2018 року, 15:08

30 травня на засіданні колегії райдержадміністрації розглянули питання організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей, учнівської молоді та інші важливі питання життєдіяльності Бахмутського району.

Під керівництвом в.о. голови Бахмутської РДА Тетяни Єрохіної пройшло чергове засідання колегії райдержадміністрації, на якій були присутні заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Лілія Золкіна, керівники структурних підрозділів, місцеві голови, представники ЗМІ.

Згідно з порядком денним розглянуті важливі питання життєдіяльності району:

- про організацію відпочинку, оздоровлення дітей і учнівської молоді в 2018 році;

- про стан роботи з дітьми, які перебувають на обліку як такі, що опинились у складних життєвих обставинах;

- про національно-патріотичне виховання дітей та молоді в бібліотечних закладах Бахмутського району.

За першим питанням ґрунтовну доповідь зробила начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Тишакова. Відпочинок і оздоровлення дітей і учнівської молоді району влітку цього року буде організовано за такими основними напрямками: відпочинок у пришкільних таборах, оздоровлення та відпочинок дітей в позаміських здравицях за кошти роботодавців, профспілок, батьків і оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. На сьогодні таких дітей віком від 7 до 17 років в Бахмутському районі 4862 особи. Їх оздоровлення та відпочинок буде забезпечено за рахунок державного і обласного бюджету, а також за кошти благодійних організацій.

Відділом освіти райдержадміністрації проведена організаційна робота щодо відкриття літніх пришкільних таборів з денним перебуванням дітей. За інформацією начальника відділу освіти РДА Віктора Грека в районі відкрито на базі загальноосвітніх навчальних закладів 22 табори і 2 табори на базі ЦДЮТ. З районного бюджету виділено 789,88 тис. грн. на забезпечення повноцінного гарячого харчування 1612 учнів пільгових категорій. На сьогоднішній день літні пришкільні табори відвідують 1370 дітей.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Лілія Золкіна довела до відома присутніх інформацію про те, що в цьому році одним із напрямків літньої оздоровчої кампанії буде організація відпочинку та оздоровлення дітей з тимчасово непідконтрольної території, які перетинають лінію розмежування. Лілія Іванівна подякувала керівництву райдержадміністрації за плідну співпрацю з питань оздоровлення дітей в минулому році, а також звернулась з пропозицією надати допомогу в підвезенні дітей на відпочинок до дитячих оздоровчих закладів.

Також в приміщенні Бахмутської райдержадміністрації пройшла презентація дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які приймають участь у проекті «Гроші ходять за дитиною» (часткове відшкодування вартості путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області). Всі банери виготовлені за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Підводячи підсумки обговорення важливого питання, в.о. голови райдержадміністрації Тетяна Єрохіна підкреслила, що першочерговим завданням є забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей з прифронтових населених пунктів. За згодою батьків вони можуть бути відправлені на відпочинок до здравиць в Донецькій області, а також в інших регіонах країни. Стосовно питання про підвезення дітей до оздоровчих закладів Тетяна Іванівна запропонувала включити такий захід до Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району на 2018 рік, передбачивши відповідні кошти.

З доповідями за двома іншими питаннями порядку денного виступили начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олена Кец і директор Районної центральної бібліотеки Ольга Литовченко. Структурним підрозділам райдержадміністрації доручено підготувати проекти відповідних розпоряджень з урахуванням зауважень та пропозицій, що надійшли під час обговорень.

Департамент сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації