портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті триває реконструкція обласних спортивних об’єктів

Опубліковано 12 вересня 2019 року, 09:44 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

11 вересня заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін та начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик із робочим візитом відвідали місто Бахмут, де після переміщення з Донецька відновлюють повноцінну діяльність обласний лікарсько-фізкультурний диспансер та Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки.

Вадим Філашкін та Володимир Мицик перевірили хід слідування наміченому графіку завдань. Відбувся діловий конструктивний діалог щодо суворого дотримання підрядниками термінів виконання робіт, у якому взяли участь Бахмутський міський голова Олексій Рева, керівники та фахівці усіх закладів і організацій, дотичних до реконструкції спортивних об’єктів.

Нагадаємо, задля створення якісного ведення медично-біологічного контролю провідних спортсменів, здійснення медичного контролю дитячо-юнацького спорту, підвищення рівня здоров’я населення області, із комунальної власності територіальної громади міста Бахмут у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні обласної ради, було передано нерухоме майно (приміщення цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Бахмутського державного підприємства «Донецька залізниця»), що розташоване за адресою: м. Бахмут, вул. О.Сибірцева, 3.

Загальна сума проєкту з реконструкції будівель для розміщення обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру складає майже 49,5 млн. грн. Роботи, розпочаті в жовтні 2017 року, виконуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку за співфінансування з обласного бюджету на рівні 30%. Станом на сьогоднішній день у лікувальному корпусі та будівлі для майбутнього гуртожитку завершено: усі види демонтажних робіт, влаштування покрівлі, утеплення фасадів, заміна віконних блоків. На 80% виконано влаштування зовнішніх і внутрішніх мереж водопостачання та каналізації, а також влаштування тепломережі та електромонтажні роботи. Тривають влаштування вентиляції та систем кондиціювання, роботи з благоустрою прилеглої території, які разом із будівництвом корпусу водолікарні планується завершити до кінця поточного року.

Стосовно Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, з метою забезпечення власними адміністративними приміщеннями та учбовими класами, спортивною інфраструктурою, з балансу Бахмутського педагогічного училища на баланс закладу здійснено процедуру передачі 5-поверхового гуртожитку, який знаходиться по вул. Благовіщенській, 43. Проєкт з реконструкції будівлі входить до переліку об’єктів, який затверджено в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку. Вартість проєкту за експертним звітом складає 30272,062 тис. грн. Наразі тривають тендерні процедури з визначення підрядника, після яких розпочнуться необхідні роботи.

Також із комунальної власності територіальної громади міста Бахмут на баланс Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки передано стадіон «Авангард». Його реконструкція проводиться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Станом на сьогоднішній день виконується коригування кошторисної документації у зв’язку з підвищенням заробітної плати в будівництві, зростанням цін на матеріали, зміни вартості улаштування синтетичної трави, з послідуючим проведенням експертизи та тендерної процедури закупівлі на залишковий об’єм робіт: нанесення розмітки, улаштування футбольних воріт та кутових прапорців, засипання покриття з синтетичної трави гумовим гранулятом та кварцовим піском.

Водночас, на території стадіону заплановано будівництво учбового корпусу на 400 учнів та студентів навчального закладу спортивного профілю ДВУОР ім. С.Бубки. Вартість робіт за експертним звітом складає 176330,862 тис. грн. Фінансування планується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів обласного бюджету.