портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті відбувся семінар з впровадження новітніх технологій у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами

Опубліковано 19 лютого 2020 року, 16:02 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

19 лютого на базі Бахмутського міського центру дітей та юнацтва відбувся практико-орієнтований семінар «Методична майстерня «Практичне застосування новітніх технологій виховної системи в умовах нової української школи в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами»Участь у заході взяли 35 педагогів Донеччини: заступники директорів з виховної роботи спеціальних та загальноосвітніх інтернатних закладів, заступники директорів з інклюзивної освіти закладів загальної середньої освіти.

Під час семінару обговорено питання фахової компетентності педагогів щодо питань організації виховного процесу дітей з особливими освітніми потребами в закладах позашкільної, загальної та спеціальної освіти. Крім того, наголошено на  необхідності підвищення рівня відповідальності та зацікавленості в міжгалузевій співпраці педагогічних кадрів усіх рівнів щодо забезпечення успішності ідеї впровадження інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в позаурочній діяльності.

У межах реалізації міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини» на 2020-2025 роки представлено систему роботи щодо створення екологічного виховного середовища в умовах сучасної санаторної школи.

Під час професійного спілкування учасники творчої групи обговорили проблемні питання з розробки методичного посібника «Технології виховної системи в умовах НУШ в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».