портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмутському фаховому коледжі культури і мистецтв імені Івана Карабиця завершилися Державні іспити

Опубліковано 14 червня 2024 року, 14:02 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

У надскладний для нашої держави та її громадян час освітяни України продовжують виконувати свій головний обовʼязок - забезпечувати всебічний розвиток молоді та отримання ними необхідних навичок у майбутній професії, яка для багатьох стане справою життя.

Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв імені Івана Карабиця, який релоковано до м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області, провів чергові Державні іспити. У 2024 році випускниками закладу освіти сфери культури стали 39 здобувачів освіти за спеціальностями 024 «Хореографія» та 025 «Музичне мистецтво». Всі вони відповідно до своїх спеціалізацій («Народна хореографія», «Фортепіано», «Оркестрові струнні інструменти», «Оркестрові духові та ударні інструменти», «Народні інструменти», «Хорове диригування», «Естрадний спів», «Теорія музики») гідно витримали традиційні випробування з основ педагогічної майстерності, спеціального класу, диригування, класу ансамблю, камерного ансамблю, сольного співу, концертмейстерського класу, музичної літератури і фольклору, теорії музики, народно-сценічного танцю та класичного танцю.

Голова Державної екзаменаційної кваліфікаційної комісії, професор, декан педагогічного факультету Національного університету імені Івана Огієнка пан Віктор Лабунець та члени екзаменаційних комісій відзначили високий рівень виконавської майстерності випускників, які продемонстрували необхідний рівень підготовки, щоб вже на завершення іспитів впевнено вважати себе колегами власних викладачів і у майбутньому зробити внесок у відновлення мистецької освіти Донеччини.