портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмутському районі відзвітували про протидію туберкульозу

Опубліковано 17 березня 2017 року, 10:27

17 березня в Артемівській райдержадміністрації пройшло засідання районної ради з питань протидії захворюванню на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію/СНІД, боротьби з наркоманією, яку очолює заступник голови райдержадміністрації Лариса Герасимова. Згідно з порядком денним учасники засідання розглянули наступні питання:

- звіт про роботу районної ради у 2016 році, оцінка діяльності за 2016 рік;

- хід виконання у 2016 році заходів Програми протидії захворюванню на туберкульоз на території Артемівського району на 2013-2016 роки;

- про організацію проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом (24 березня);

- про виконання заходів по забезпеченню профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД у Бахмутському районі в 2016 році;

- стан роботи в Бахмутському районі з протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин.

Доповідаючи про організацію заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Вікторія Ткаченко ознайомила присутніх із Планом заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом під гаслом «Разом зупинимо туберкульоз». План передбачає проведення заходів із залученням фахівців закладів охорони здоров'я, освіти, культури, соціальних служб для молоді та засобів масової інформації. Крім того, заплановано проведення роз’яснювальної роботи з використанням сучасних інтерактивних форм (зустрічі за «круглим столом», тренінги, вікторини, диспути, конкурси малюнків, віршів, плакатів,  санбюлетенів) в першу чергу серед учнівської молоді,  в трудових колективах. З метою вивчення стану обізнаності та ставлення учнівської молоді, інших верств населення до профілактики туберкульозу, здорового способу життя буде проведено анкетування з даних питань серед мешканців Бахмутського району.

Після розгляду і обговорення питань порядку денного члени районної ради прийняли відповідні рішення, спрямовані на покращення роботи щодо протидії захворюванню на туберкульоз, ВІЛ/СНІД та наркоманію в населених пунктах Бахмутського району.

Артемівська райдержадміністрація