портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У бій за життя йдуть санітарні "Богдани"

Опубліковано 26 березня 2019 року, 15:55

Щоранку в медичному підрозділі під керівництвом координатора з питань медичної евакуації Головного військово-медичного управління Збройних Сил України Іллі Лисенка проходять тренування. Екіпажі, які не задіяні в санітарній евакуації поранених та травмованих, відточують свої навички у завантаженні пацієнтів, наданні їм невідкладної допомоги та транспортуванні до медичних закладів.

У залежності від кількості поранених, ступеня важкості поранень та дорожніх умов, обирається і санітарний транспорт для здійснення їх евакуації. Якщо поранений один, а їхати потрібно по нормальній асфальтованій дорозі, застосовують Volkswagen T5, переобладнаний у автомобіль медичної евакуації. Якщо поранених, приміром, двоє – санітарний Ford. У разі, коли потрібно евакуювати більше поранених, використовується вітчизняний санітарний автомобіль "Богдан". У ньому можна одночасно транспортувати трьох важкопоранених бійців, або ж двох важкопоранених та трьох військовослужбовців із легкими пораненнями.

"Богдани", як розповідають водії, якнайкраще показали себе в умовах бездоріжжя. Там, де мікроавтобуси західного виробництва застрягають у багнюці Донбасу, "Богдани" дістаються точки евакуації та повертаються з пораненими без проблем не зважаючи на бездоріжжя.

Рухаємось далі!

Разом переможемо!

Слава Україні!